1 De achtergrond

Hoe zou de wereld, het leven, er over tien jaar uit kunnen zien? Wat zou gezien de kennis van nu voor de hand liggen hoe de samenleving zich ontwikkeld? Wat wordt de rol van technologie en innovatie? Hoe zijn instituties verder vorm gegeven, welke regelgeving is er nog steeds en welke is nieuw? Heeft de mens aan welzijn gewonnen?

De toekomst is een ongekende wereld. Wie had ooit gedacht dat er op een treinstation geen mens achter een balie zit om je na een contante betaling een kartonnen treinkaartje te geven? Wie had ooit gedacht dat een telefoon een digitaal Zwitsers zakmes zou zijn dat in je binnenzak, broekzak of handtas past? Wie had ooit gedacht…

Veel toekomstbeelden kunnen best een extra interessant en leesbaar verhaal gebruiken. Een verhaal waarin mensen de hoofdrol spelen. Mensen die iets in de toekomst meemaken. In deze uithoek van deongekendewereld is het de uitdaging om het leven over tien jaar met zulke menselijke verhalen vorm te geven en al die verhalen met elkaar te delen, en elkaar ermee wijzer te maken. Een ieder heeft dan de beschikking over extra verhalen. Of je nu toekomstverkenner bent of niet.

Schrijf bij een onderwerp een verhaal van maximaal 300 woorden (ongeveer één minuut leestijd) waarvan je denkt dat het voorstelbaar is hoe over een jaar of tien het onderwerp beleven en goed past bij de huidige trends en ontwikkelingen.