Quork-B

Titel: Quork-B
Onderdeel: Leiderschap
Datum: 11 september 2022
Auteur:

Op Quork-B was vroeger te weinig zuurstof om zonder apparatuur langer dan een half uur buiten te zijn. Om dit euvel snel te verhelpen werden verschillende multinationals uitgenodigd om zuurstoffabrieken te bouwen. Om die gigantische investeringen tegemoet te komen kregen ze gegarandeerde afname van zuurstof voor 30 jaar en hoefden ze over de winsten geen belasting te betalen. Het alternatief van planten van bomen vond men te lang duren en men zag een risico dat bomen niet zouden aanslaan op Quork-B. Onzin natuurlijk want de kolonisatie van deze planeet werd vooral ingegeven door de vruchtbare bodem. Toch is men wel gelijk gestart met het opkweken en uitplanten van bomen.

Nu we 10 jaar verder zijn blijkt het zuurstofgehalte inmiddels boven peil te zijn. Men wordt aangeraden niet langer dan een uur in de buitenlucht te vertoeven. Je wordt anders een beetje hyper of zo. Naast het succes van de bossen is dit ook veroorzaakt door de ongebreidelde groei van de zuurstof fabrieken. Veel meer bedrijven hadden zich in die lucratieve markt gestort dan verwacht en tegenhouden van nieuwe bedrijven zou ruiken naar voordeel voor de oude en daar durfde het bestuur niet aan te komen. De lobby van banken en toeleveranciers van brandstoffen hielp ook niet mee dit probleem tijdig in te dammen.

Dus tijd voor nieuwe maatregelen. Er is besloten de bossen in de buurt van de zuurstof fabrieken met 95% te reduceren. Om dit te bekostigen krijgen energiebedrijven die de kap organiseren extra subsidie en kunnen de houtsnippers direct als groene energie gebruikt worden in de zuurstof fabrieken. Op wat groene partijen die altijd wat te klagen hebben na wordt dit plan nu met algehele steun opgepakt. Vooral omdat er anders niet aan de gemaakte afspraken gehouden wordt en dat zou wel heel vervelend zijn voor het relatief prille bestuur van de planeet B om nu al zo onbetrouwbaar over te komen.

Een gedachte over “Quork-B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *