Verstoord

Titel: Verstoord
Onderdeel: Burnout
Datum: 2 augustus 2022
Auteur:

De laatste e-mail van het Ministerie van Arbeid en Gezondheid dateerde alweer van twee weken geleden. In deze e-mail werd de definitieve goedkeuring voor deelname aan het project herstel verstoorde arbeidsrelatie bevestigd. Voor Henk betekent dit dat hij vanaf vandaag te werk gesteld wordt bij het Instituut voor Verstoorde Werkrelaties van het Ministerie van Arbeid en Gezondheid.

In dit instituut krijgt een uitgevallen werknemer de kans in een veilige nieuwe werkomgeving te werken aan persoonlijk herstel dat een gezonde en duurzame terugkeer naar de werkvloer mogelijk maakt. De werknemer wordt hiervoor tijdelijk uit de normale (en vaak onveilige) werkomgeving gehaald. Het instituut beschikt over comfortabele werkplekken, workshop ruimten en gesprekskamers. Er zijn diverse beroepsgroepen werkzaam voor dagelijkse begeleiding en ondersteuning.

Henk wordt op de eerste dag ontvangen door de programma-manager van het instituut. Hij krijgt een vaste coach aangewezen. Ook groepsgesprekken maken onderdeel uit van het traject. Onderzocht wordt of er geschikte therapieën aangeboden kunnen worden. Daarnaast krijgt Henk begeleiding in de uitvoering van zijn dagelijkse werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn zodanig door arbeidsdeskundigen aangepast dat de werkdruk ten alle tijden beheersbaar blijft. Er wordt dagelijks onder begeleiding gewerkt aan de fysieke en mentale conditie. Hiervoor is een fitness ruimte en gamification-room beschikbaar. In de laatste maand van het traject wordt de werknemer geleidelijk weer in contact gebracht met de manager en collega’s van de oorspronkelijke werkplek. Alles tot doel om een goede en veilige terugkeer naar de werkplek mogelijk te maken.

De laatste e-mail van het ministerie aan Henk eindigt met welgemeende excuses van de directeur van het instituut, mede namens de minister en werkgever, voor de ontstane verstoorde arbeidsrelatie…

“Ik zal er mede namens de Minister van A & G echt alles aan doen om er voor te zorgen dat u zich weer plezierig en veilig voelt op uw werkplek”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *