Pensioen

Titel: Pensioen
Onderdeel: Loopbaan
Datum: 8 juli 2022
Auteur:

Notaris S. Tempel, gevestigd te Zwolle, krabt achter zijn oor. Vandaag is hij jarig. Nog exact tien jaar te gaan en dan gaat hij met pensioen. Hij kijkt er naar uit, hoewel tien jaar nog een hele tijd is, denkt hij. 

Tien jaar later.
Een beetje zenuwachtig is hij wel voor zijn afscheid vanmiddag. Hij haalt diep adem, loopt naar voren en begint zijn toespraak voor al zijn vrienden, kennissen en zakenrelaties.

“Met de opkomst van de blockchain veranderde er veel. Het slimme boekhoudsysteem zorgde ervoor dat alle bezittingen en transacties veilig konden worden geadministreerd. Het nobele vak van notaris veranderde langzaam, de computer nam het steeds meer over.  De notaris werd als het ware gerobotiseerd. Gelukkig konden de meeste notarissen, zoals mijn opvolgster Zara Egel, de verandering omarmen en recepten ontwikkelen voor en implementeren in de blockchain. Met deze gewaarborgde recepten werd de toepassing van de blockchain voor velen alleen maar eenvoudiger en meer zeker. 
Graag kijk ik vooruit met jullie en samen met mijn opvolgster. Er zal een tijd komen waarin er meer en meer recepten worden ontwikkeld en ge├»mplementeerd. Op dat moment kunnen bedrijven, gemeenten, en individuele burgers de blockchain zelf gebruiken. De stempels en zegels zijn niet langer een taak van de notaris. We zullen een stap naar het verleden moeten maken, is mijn verwachting. De notaris van morgen zal een nog menselijker gezicht krijgen. We gaan mensen helpen de juiste blockchain-toepassing te kiezen en vooral helpen met het juridisch adviseren van wat iemand wil, kan en nodig heeft. Of dat nu met een boedelscheiding te maken heeft of met het maken van de juiste donaties aan goede doelen. De notaris van de toekomst is een mens, geen robot. 
Laten we het glas heffen op een mooie toekomst voor iedereen. Proost!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *