De sprinkhaan

Titel: De sprinkhaan
Onderdeel: Calorieën
Datum: 8 juli 2022
Auteur:

Het werd Isa wel duidelijk. Calorieën zijn die kleine beestjes die je kleren laten krimpen. Maar… die dure en ongezonde tijd is geweest. Het roer moet om! Mensen verdienen een gezondere voeding. De markt vraagt om een ecologische aanpak. Vernieuwing, dat is waar het beroep van professionele kok naar snakt. 

Het beroep van kok is nu al behoorlijk veranderd. Het duidelijk geworden dat vooral ouderen graag buiten de deur eten én ook zelf goede gerechten op tafel zetten. Dit is inmiddels redelijk gemeengoed. Ecologische producten staan steeds vaker op tafel. Isa verbouwt ook zelf veel groenten, en koopt voor haar spaarzame vleesgerechten het beste vlees bij de lokale en regionale boeren. Onlangs is ze ook begonnen met het zelf kweken van insecten. Sprinkhanen en allerlei wormen worden in een voormalige koeienstal gekweekt. Al jaren worden door de industrie insecten in vermalen vorm in allerlei gerechten verwerkt. Isa zet ze liever “vers” op tafel.

Nu ze een behoorlijke ervaring heeft met ecologische voeding, en in de afgelopen jaren daar veel prijzen mee heeft gewonnen, is ze nu gestart met een eerste kookworkshop “De culinaire sprinkhaan”.

Inmiddels is het 2033. Isa runt, samen met haar broer en schoonzus, een regionale keten die ze dan ook “de culinaire sprinkhaan” heeft genoemd. Als ze terugkijkt vindt ze het nog steeds opmerkelijk dat haar bedrijf zo’n enorme vlucht heeft genomen. Op allerlei plekken in de regio zijn kleine vestigingen ontstaan waar met haar receptuur wordt gekookt. 

Het bijzondere is dat de workshops waarmee ze zo’n tien jaar geleden mee is begonnen zijn uitgegroeid tot culinaire hotspots waar mensen die een of meer workshops hebben gevolgd nu in haar vestigingen voor elkaar koken. De samenleving kookt voor de samenleving, op ecologische wijze en nog steeds volgens Isa’s creatieve culinaire hoogstandjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *